Pozvánka na koncert hlineckých rodáků

Home » Archiv aktualit » Pozvánka na koncert hlineckých rodáků

Datum vydání: 9. 10. 2017

V sobotu 21. října 2017 od 15 hodin srdečně zveme širokou veřejnost na „II. benefiční koncert hlineckých rodáků“ do kostela Narození Panny Marie v Hlinsku, nazvaný „Hudba starých mistrů a renesanční fanfáry“. Každý z účinkujících obdržel hudební dar do vínku při svém narození a dále tento dar rozvíjeli na zdejší ZUŠ či soukromě.

Mnozí z nich studovali dále hudební umění na konzervatořích v Praze, Pardubicích, Kroměříži, ale i na Akademii múzických umění v Praze nebo v Brně. Každý z nich se rád občas do Hlinska vrací buď k rodičům, známým, přátelům nebo v Hlinsku žijí a mají zde své rodiny.

To, čím byli do svého života obdarováni, zúročují na svých hudebních dráhách po celé ČR od východu až na západ. Ti, kteří zůstali na hlinecké půdě, svoje umění předávají dále na zdejší ZUŠ jako pedagogové dalším generacím. Každý z účinkujících má dnes za sebou nějaký úspěch nebo ocenění ze své profese. Působí sólově nebo v symfonických orchestrech či hudebních uskupeních po celé ČR, ale i daleko za hranicemi mimo naši vlast.

Po velmi vydařeném I. koncertu rodáků před dvěma lety, plníme přání veřejnosti a pořádáme další koncert, který rozhodně nezklame. Každý z umělců má co nabídnout a nedají zapochybovat o kvalitě svého umění. Všichni umělci vystupují bez nároku na honorář. Vstupné je dobrovolné. Koncert se koná v rámci Festivalu Setkání a koná se pod záštitou Ing. Pavla Šotoly, radního Pardubického kraje pro sociální věci a neziskový sektor a za podpory Města Hlinska. Děkujeme.

Těší se na vás pořadatelé.

Za všechny vás srdečně zve Lída Pavlišová

Objekty

Pozvánka na koncert hlineckých rodáků

Příslušné akce

  • so 21.10.2017 15:00
Hudba starých mistrů a renesanční fanfáry
Kostel Narození Panny Marie (Hlinsko)