I v zimě a mrazu se na návštěvníky těší Betlém v Hlinsku

Home » Archiv aktualit » I v zimě a mrazu se na návštěvníky těší Betlém v Hlinsku

Datum vydání: 23. 2. 2016

Během zimních měsíců je většina památek zavřena a aktuálně v nich probíhají intenzivní přípravy na novou turistickou sezónu. I tak ale mohou milovníci památek na některé objekty zavítat. Ve východních Čechách to je například Betlém Hlinsko ze Souboru lidových staveb Vysočina.

Většina roubenek v památkové rezervaci Betlém v Hlinsku svými expozicemi připomíná život a práci původních betlémských obyvatel. Nahlédnout lze do dílny ševce, hračkáře nebo domáckého tkalce, v další chaloupce je zážitkem sledování skutečného tkalce, který se věnuje tkaní tzv. žanilkových šál.

V rámci České republiky se jedná o ojedinělou záležitost. Skutečně unikátní je expozice masopustních masek a obchůzek z Hlinecka, jež jsou na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Pro děti je zde připravena i malá herna s možností vyrobit si drobnost na památku. Seskupení roubených domků Betlém je poblíž centra města Hlinska a kromě jedinečné expozice, která je přístupná denně kromě pondělí, na návštěvníky čekají také prodejny bylinek, stylová restaurace a prodejna hudebních nástrojů s nádherným historickým orchestrionem.

zdroj: Destinační společnost Východní Čechy

I v zimě a mrazu se na návštěvníky těší Betlém v Hlinsku, zdroj: Destinační společnost Východní Čechy I v zimě a mrazu se na návštěvníky těší Betlém v Hlinsku, zdroj: Destinační společnost Východní Čechy